Gullet kom hem! 💪

Postet av Henrik Løseth Jansen den 19. Jun 2023

To gull og ett sølv til BFG Bergen løpeklubb.

17. – 18. juni gikk NM i 24-timers løp av stabelen i Stjørdalen med trøndersk midnattssol som bakteppe.

BFG-løperne Bjørn Tore Kronen Taranger, Stig Rasmussen og Annette Velde Sande sørget tok 3 av 6 medaljer i NM 24 Hours in Hell. Annette og Bjørn Tore ble norgesmestre og Stig tok sølvet. 

Foreløpige resultater fra eqtiming:

Bjørn Tore Kronen Taranger247,95 km1. plass
Annette Velde Sande230,98 km1. plass
Stig Rasmussen218,15 km2. plass
Ramn Erstad181,5 km9. plass
Anna Simonsson-Søndenå113,8 km15. plass

Til tross for høye tall på gradestokken, hadde vi tre utøvere fra klubben som passerte 200 km. Temperaturen passerte 30 grader siste dagen.Bjørn Tore Bilde av Kronen Taranger, Annette Velde Sande


Annette Velde Sande tok gullet med distansen 230,98 km. Det er like bak distansepers på 232,7 km fra Bislett i fjor. 

Jeg har aldri vært i bedre form, så jeg hadde vært i stand til å sette distansepers, sier Annette. I stedet valgte jeg å taue Ida Slorafoss til kvalifiseringskravet for landslaget og sikre Norge den 4. kvinnen vi trenger til VM. Planen var å ta gullet billigst mulig, for å komme snarest mulig tilbake i trening. Nå er vi fire kvinner som er kvalifisert til landslaget. Vi er damer som har god lagånd og støtter hverandre og har klare ambisjoner om å ta medalje i VM.

Annette trekker frem den gode oppfølgingen hun har fått av treneren, Jan Fjærestad.

Tusen takk til verdens beste trener! Vi er ingenting uten Jan. Jeg takker også Gud. Det ble sendt mange bønner om å holde meg kjølig og jeg føler det hjalp! Taklet varmen godt.

Bjørn Tore tok sitt niende NM-gull i ultraløp og viser nok en gang at han er god i varmen. 

Jeg er svært godt fornøyd med å løpe nesten 250 km under slike rådende forhold som vi fikk på Hell, sier Bjørn Tore. Han understreker at varmen er en begrensende faktor og regner med at prestasjonen ville vært enda bedre under normale forhold. 

Stig Rasmussen åpnet kontrollert og rolig, og lå lenge rundt 10. plass. Han greide å bevare kontrollen og løp helt til sluttsignalet. Da hadde han altså avansert til sølvplass. 

Å ta NM-sølv i min aller første 24-timers var over all forventning, sier Stig. – Jeg fikk en liten dupp etter ca 60 km, men greide å snu det. Fra 80 km løp jeg jevnt. Da var det om å gjøre å holde kontrollen i varmen

BFG-løperne Anna Simonsson og Ramn Erstad debuterte på distansen. Anna var løpets yngste deltaker. Foreløpige resultater fra eqtiming viser at 19-åringen løp nesten 114 km i løpet av 16 timer. Ramn Erstad løp 181,5 km. Dag Erik Torgersen, Silje Tornes Andersen og Christian Randholm var tilstede som støttespillere for våre utøvere.  

Bilde av Annette Velde Sande, Ida Slorafoss og Else Overvik


Bilde av Bjørn Tore Kronen Taranger, Stig Rasmussen og Lasse Gerhardsen

Foto: BFG Bergen Løpeklubb/Even Andreas Nilsen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.